Inspiratie

Webinars

ONLINE ZICHTBAARHEID

HOE VOORKOM JE DAT JE GEHACKT WORDT?

Datum: 28 februari 2021

Spreker: Mario Bakker 

Link 

Wil jij jouw product of dienst beter verkopen online? In het interactieve en kosteloze webinar georganiseerd door Digilab Flevoland op 28 januari van 15.30 tot 16.30 vertelden we je hoe je jouw klanten beter online kunt bereiken. Je kunt het webinar nu terugkijken. Hierna weet jij op welke manier je online media kanalen het beste in kunt zetten voor jouw bedrijf. 


De spreker van dit webinar was Mario Bakkervan het bedrijfPubmarket!, een online marketing bureau. 

Datum: 7 april 2021

Sprekers: Marc Ligthart en David Vonk

Link

Wil jij weten hoe je voorkomt dat je als bedrijf gehackt wordt? In het interactieve en kosteloze webinar georganiseerd door Digilab Flevoland op 7 april van 15.30 tot 16.30 gaven we je tips over jij je bedrijf kunt beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Je kunt het webinar nu terugkijken. Hierna weet jij op welke manier je jouw bedrijf het beste kunt beschermen tegen hackers. 


De sprekers van dit webinar waren Marc Ligthart (Secwatch) en David Vonk (Radboud Universiteit)

Kick-off

Podcast

DIGILAB PROJECTEN ROC FRIESE POORT

DIGITALISERING EN ETHIEK

Datum: 22 april 2021

Datum: 12 mei

Spreker: Bram Loog, Jelle ten Thij, Pim Kruijt  

Link

Afgelopen dinsdag was de kick-off van de Digilab-projecten op @ROC Friese Poort. Dit was de eerste ontmoeting tussen studenten en bedrijven, SPANNEND!

De komende 8 weken wordt er door studenten o.a. gewerkt aan het maken van een website, het creëren van naamsbekendheid, het maken van de huisstijl of de verdere digitalisering van een bedrijf. Ze kunnen niet wachten om verder aan de slag te gaan en te brainstormen.

Als gevolg van de lockdown hebben veel retailers hun winkel tijdelijkmoeten sluiten en zijn ze in (te?) korte tijd online gegaan. Daarbij staan ze niet altijd stil bij de hoeveelheid en de aard van de data dieze verzamelen, wat ze wel of niet met die gegevens kunnen en mogen doen en hoe de verzamelde data te beveiligen. 


Onderzoeker Bram Loog gaat in gesprek met een ethisch hacker en een docent ICT en ethiek over digitale kansen en risico’s en de ethische grenzen van online ondernemen.

RONDREIS DOOR EEN DIGITALE WERELD

Datum: 18 mei 2021

Spreker: Bert Annink 

Link

Webinars

WERKEN MET STAGIAIRES VBA

Datum: 26 mei 2021

Spreker: Stad, natuur Almere, Windesheim, MBO College Almere, VBA 

Link

Nieuwsgierig wat deze mooie tekening te maken heeft met Digitalisering? Ontdek het in het webinar van Digilab Flevoland op 17 mei van 15:30-16:30 genaamd 'Rondreis door een digitale wereld'. 


Als je als ondernemer aan de slag gaat met digitalisering werk je samen met experts op dit gebied. Deze stellen je vragen over je bedrijf, jouw systemen en de techniek. Maar als je zelf niet goed weet wat hoe de digitale wereld eruitziet kan dit erg lastig zijn! 

Op 17 mei nam Bert Annink je mee in de wereld van UDI. Een levendige, beeldende wereld die uitlegt welke stakeholders er zijn in het digitale landschap en wat ze allemaal doen. Je kunt dit webinar nu terugkijken. Na dit webinar heb jij een goed beeld van het digitale landschap en ben je gewapend tegen de vragen van experts!


De tekeningen van de wereld van UDI zijn gemaakt door Pauline Baardmans

Auteurs van de wereld van UDI zijn Bouwe Koopap en Bert Annink

De uitgever van de wereld van UDI is Adkwadraat B.V.

Iedereen kent het ‘fenomeen’ stagiair(e), maar wat doet een stagiair of het onderwijs nou precies?

Op 26 mei organiseerde de
Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) Themakring Arbeidsmarkt en Onderwijs een kennissessie: Stagiaires en arbeidsmarkt.

Tijdens deze kennissessie ging het onder andere over:
Of elk bedrijf een stagebedrijf kan worden;
Wat je van een stagiair(e) kan verwachten;
Hoe je stagiaires tijdens corona kunt begeleiden;
Hoe je nog meer kunt samenwerken met onderwijs